Gamecube
HypeWiki
Versio hetkellä 20. joulukuuta 2013 kello 13.32 – tehnyt Kurpitsa (keskustelu | muokkaukset)
Gamecuben huono menestys on yksi konsolimaailman oikeusmurhia, etenkin verrattuna kilpailijoitensa laatuun. Gamecuben kirjastossa on suhteellisen monta suosikkipeliäni sekä myös kaikkien aikojen lempipelini.
- Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean: JRG, jonka juonen ja gameplayn yhteissumma on yksi genren korkeimmista. Uniikki tapa tuoda pelaaja osaksi pelimaailmaa on hieno ja peli sisältää ehkä eeppisimmän peliplottwistin koskaan, mutta myös gameplay etenkin taisteluissa on sekä hauskaa että erittäin omaperäistä. Peliä haittaa ainoastaan vino pino missattavia esineitä. Ihmiset ulisevat enkkuversion huonosta ääninäyttelystä, mutta minä en.
- Baten Kaitos Origins: Eternal Wingisin jatko-osa on prequel, joka on kaikilla osa-alueiltaan ykköstä hyvin paljon heikompi. Miltei paska peli.
- Beach Spikers: Ihan hauskaa arcade-volleyballia. Valitettavasti koko pelin rosteri muodostuu headswappimuijista.
- Black & Bruised: Hupaisa arcade-nyrkkeilypeli asemekaniikalla ja eksentrisellä rosterilla.
- Bloody Roar: Primal Fury: 3D-mättöpeliksi ihan hyvä tekele. Elukaksimuuttumismekaniikka tuo peliin huomattavasti lisää syvyyttä ja hupia.
- BMX XXX: On sääli, että yksi harvoista konsolierogeistä on välineurheilustunttigenreä, josta en pidä pätkääkään. Onneksi pehmolernon voi unlockata koodeilla.
- Cel Damage: Hauska, kirjaimellisesti piirrettymäinen ajotaistelupeli. Rosteri, kentät ja aseet ovat kaikki hupaisia, ja taunttinappi on hyvä tapa hajottaa vastustajia vaikka pelissä ottaisi turpaan.
- Chibi-robo!: Söpö, omaperäinen ja hauska 3D-platformerinkaltainen. Sytkärin kokoisen siivoojarobotin seikkailut sisältävät yllättävänkin aikuismaista juonikuviota, kuten tällaisiin peleihin kuuluu. Hahmot ovat sympaattisia ja tykättäviä, myös äänetön protagonisti. Peli vedetty 100 %:sti, joka on aina hyvä merkki.
- Custom Robo: Helppoa mutta syvällistä robottikustomisaatiota sisältävä actionseikkailu. Tarinamoodi on hyvin hahmovetoinen ja huvittava, ja itse gameplay on hyvä vastapaino dialogitäyteiselle setille nopeudessaan ja intensiivisyydessään. Toimii myös hyvin moninpelinä.
- Def Jam Vendetta: Hauska wrestlingpeli, joka avautuu varmasti paremmin räppifaneille. Machomeininki on kuitenkin jees ja rosteri monipuolinen. Hahmokustomaatio on tosin aika nollissa, toisin kuin nykypainiskeluissa.
- Def Jam Fight for NY: Edeltäjäänsä Vendettaa huomattavasti nopeampi ja mäiskintäpainotteisempi. Valtava roster ja persoonalliset hahmot pönkittävät erinomaista gameplayta. Rappiteema valitettavasti karsii ennakkoluuloisia nöröpelaajia.
- Dragon's Lair 3D: Esikuvalleen uskollinen eli kökkö ja äkkikuolemia täynnä oleva mutta jotenkin charmikas third-person-actionpeli. Soundtrack piirrettyorkesteri on melko hauskaa kuunneltavaa.
- F-Zero GX: Suuri määrä ratoja, läjöittäin autoja, syvällinen gameplay ja persoonallinen kasti, joiden hahmottamiseen on käytetty tuhottomasti aikaa teemamusiikkien ja leffapätkien merkeissä. That's why it's the best game ever.