Game Boy (Color)

HypeWiki
Versio hetkellä 25. helmikuuta 2014 kello 22.27 – tehnyt Kurpitsa (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pelivalikoimaan laaja mutta köyhä kannettava. Teknisesti myös aika tuubaa, etenkin alkuperäinen tiiliskivi, vaikka stereoääni on sinänsä siisti.

  • Bugs Bunny, The - Crazy Castle: Sarjan osien määrästä päätellen ylirunkatun franchisen ykkösosa. Kaikki on melko kauheaa, paitsi soundtrack. Päähahmovalinta on hyvä, sillä Väiski on tarpeeksi iso runkkari ansaitakseen pelissä väistämättä saamansa höykytyskimaran.


  • Ducktales: Melko huono portti Nes-versiosta. Asioita on muutettu alkuperäisestä melko paljon, mutta hei, ainoastaan väärään suuntaan.


  • Harvest Moon: Köyhän miehen versio SNES-originaalista, josta on poistettu tärkein mekaniikka, nimittäin naimisiin meno! Onneksi jonkin näköistä herutusmenoa löytyy. Hahmojen potretit ovat raudan huomioon ottaen ihan siistejä ja käännös karsea.


  • Kaeru no Tame ni: Yllättävän siisti lite-action-RPG. Gameplay ja juoni ovat freesin simppeleitä ja kieli poskessa tehtyjä. Päädungeon kalutaan osissa pitkin koko peliä, joka on myös mielenkiintoinen elementti. Soundtrack on hyvä ja loppu melkoisen eeppinen. Yksi Game Boyn harvoista hyvistä peleistä, siis.
  • Kirby's Dreamland: Hyvin tehty, mutta ilman sarjan perinteistä kopiointimekaniikkaa melko geneerinen ja äärimmäisen lyhyt platformer.


  • Legend of Zelda; Link's Awakening DX, The: Paras 2D-Zelda. Dungeonit ovat bosseja lukuun ottamatta aika mitäänsanomattomia, mutta tunnelma, hahmot juoni ovat kaikki ihastuttavia. Gameplay on muuten hyvää, paitsi että esineiden jatkuva mappaaminen napeille rupeaa pidemmän päälle ottamaan aivoon. Loppu on miellyttävän katkeranmakea.
  • Legend of Zelda, Oracle of Ages+Oracle of Seasons, The: Passeleita mutta Link's Awakeningiin verrattuna kuivia kopioita. Kummankaan pelin keskeiset mekaniikat eivät ole kovin kummoisia ja niiden linkityssysteemi on myös aika mielikuvituksettomasti käytetty. Hahmot ovat OK, mutta tunnelma ei ole kovin kaksinen ja gameplay more of the same.


  • Mercenary Force: Omaperäinen shootteri, jossa pelattava hahmo koostuu neljän hahmon option-ryyppäästä. Eri hahmoja on viisi erilaista ja ne ovat melkoisen erilaisia. Tämä yhdistettynä pelin rahamekaniikkaan luo menoon mielenkiintoista strategista ulottuvuutta. Tekeleessä on myös kolme eri loppua, eli jälleenpeluuarvoa riittää. Sääli, että peli on yllättäen ihan helvetin vaikea.
  • Mole Mania: Omaperäinen action-puzzlepeli, jonka maanallekaivautumismekaniikka herättää kysymyksen, miksei peli ole saanut jatko-osaa DS-linjan laitteille. Vaikeusastekurvi on passeli, pomomätöt siistejä ja Game Boy-peliksi on presentaatio melkoisen charmikas. Itselleni peli oli kyllä alkupuolta lukuun ottamatta aivan mahdoton ilman läppäriä, mutta vika taitaa olla ensin mainitussa...


  • Pokemon Red: Mullistava ja erinomainen mutta nykystandardeissa todella hidas, rikkinäinen ja muutenkin aivan liian arkaainen. Remake GBA:lle vei peliltä viimeisetkin legitimiteetin rippeet.
  • Pokemon Silver: Oma suosikkini Pokemon-peleistä, lähinnä kiitos pelihistorian mahtavimman post game-twistin. Parantaa myös huomattavasti gameplayta ensimmäisiin peleihin verrattuna, mutta on kuitenkin edelleen suht köyhä tällä saralla.


  • Super Mario Land: Presentaatioltaan outo mutta gameplayltaan tavallista Mariota, eli hyvää settiä. Pari shoot-em-up-osiota tarjoaa hyvää vaihtelua ja soundtrack on virkistävä kummallisuudessaan.
  • Super Mario Land 2: Ykkösosaa tönkömpi ja hitaampi, mutta melkoisen laaja Game Boy-peliksi. Omaa myös jonkin verran ekan SML:n piristävää hämäryyttä. Pelin vika maa tarjoaa kunnon Mickey Mania-vaikeusastepiikin.
  • Super Mario Land 3 - Wario Land: Päähahmoaan ja power-uppeja lukuun ottamatta melkoisen samanlainen tekele kuin kakkonenkin, eli ei kovinkaan kummoinen. Salaisuuksia riittää tosin mukavasti.


  • Tiny Toon Adventures - Bab's Big Break: Tuskallisen hidas platformer, mutta kenttädesigninsa ja eksploraatioelementtiensä ansiosta ihan hyvää tekoa. Soundtrack on aika hupaisa ja NES-Tiny Toonsseja huomattavasti vähemmän offensiivinen.


  • Wario Land 2: En muista pelistä mitään muuta kuin vikan bossin. Varmaan siis samaa semishittiä settiä kuin Super Mario Land 3.
  • Wario Land 3: Hauska ja hyvin omaperäinen, etenkin sarjan aiempiin osiin verrattuna. Fyysiseen vahingonottoon perustuva actionpuzzle-meininki sopii Wariolle kuin nyrkki naamaan. Ruudut ja pulmat ovat vaihtelevia sekä huvittavia ja haastetta löytyy huolimatta siitä, ettei lihavalle anti-sankarillemme VOI TEHDÄ MITÄÄN!
  • Who Framed Roger Rabbit: Toimiva seikkailupeli, joka sekoittaa hyvin pulmanratkaisua, tutkimista ja actionia. Valitettavasti päähenkilönä toimii LYASTEN konsolille sopivasti titulaarinen piirretty jänis alkoholisoituneen etsiväidolimme Eddien sijaan.